ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
 
Copyright © 2003 by INSITE NOMIKI BIBLIOTHIKI Web Services www.nb.org - Μουσική επένδυση Ευγενίας Μανωλίδου.

Η Λιάνα Σουβαλτζή απεφοίτησε από την Αρχαιολογική και Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε με αποστολές σε αρχαιολογικούς χώρους από το 1973 ως το 1986.
Η Λιάνα Σουβαλτζή είναι μέλος των ακολούθων οργανισμών:
Από το 1986 μέχρι το 1990 ήταν Γενική Γραμματεύς των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα και από το 1982 μέχρι το 1990 ήταν μέλος της Αιγυπτιακής Εξερευνητικής Εταιρείας του Λονδίνου.
Είναι επίτιμο μέλος της Ισπανικής Αιγυπτιολογικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας της Μαδρίτης, μέλος του Ινστιτούτου Ελληνιστικών Σπουδών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.
Από το 1989 έως το 1995 ηγήθη της Ελληνικής Αποστολής και από το 1995 της ενωμένης Ελληνοαιγυπτιακής Αποστολής στις ανασκαφές του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μαράκι της οάσεως Σίουα της Αιγύπτου. Η επίσημη διεθνής ανακοίνωση έγινε από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση για την ανακάλυψη του τάφου.
Από το 1986 μέχρι σήμερα έχει δώσει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με προσκλήσεις από Πανεπιστήμια και διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το 1987 στο Κάϊρο, το 1991 στους Δελφούς και στο Τορίνο, το 1995 στην Ρώμη, το 1997 στην Χαλκιδική και το 2001 στον Πειραιά.
Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Έχει εκδοθεί το βιβλίο της στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με τίτλο "Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση Σίουα".
Για την εργασία της στην όαση Σίουα και την ανακάλυψη του τάφου έχει τιμηθεί από επιστημονικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.